Trolley-busmuseum.nl
 

Gastenboek

Gastenboek

12 berichten op 3 pagina's
Desiree & Michiel
16-05-24 21:41:07
Vanmiddag hebben we het museum bezocht. De rondleiding was erg interessant en leerzaam. De gids vertelde met zichtbaar plezier en enthousiasme over de museumstukken en over zijn eigen ervaringen op de trolleybus. En als kers op de taart mochten we in de remise een trolleybus van dichtbij bekijken.
Hartelijk dank voor de mooie rondleiding en daarmee leuke middag!
Aythami Quintana
18-01-24 23:05:21
We have visited the museum twice. In both cases Benny has received us with great kindness. Children love the museum and it is very nice to feel how they explain every detail from the experience. Highly recommended to go with children, it is a different museum, it is the condensed experience of the drivers.
Ben en Jetske Pieterse-Braaksma
21-12-23 19:18:01
Op 21-12-2023 bezochten we dit unieke museum.
De rondleiding werd verzorgd door Huub Winter, gepensioneerd chauffeur, die ons allerlei wetenswaardigheden vertelde over de historie van het vervoer in Arnhem in het algemeen en de Trolley-bus in het bijzonder. Hij lardeerde de technische details met persoonlijke anekdotes wat zijn verhaal zoveel meer dan informatief maakte. Zo wekte de uitleg over de in vroeger tijd door de chauffeur uit te voeren handelingen bij de wissels onze bewondering voor het oude ambacht.
In drie ruimtes zagen we een grote verzameling van onderdelen en materialen verband houdend met de Trolley-Bus. Van foto's tot kniptangen van isolatoren tot stropdassen en halteborden.
Na de rondleiding stelde hij ons voor aan
Benny Aalbers, de oprichter van het museum, die ons op zijn beurt tracteerde op enhousiaste verhalen, ons een kijkje gunde in de grote werkplaats en ons tot slot een prachtig boek gaf.
Dit alles maakte ons bezoek tot een onvergetelijke beleving.
Hartelijk dank!
Frans van Tuil
09-10-23 16:38:50
Onlangs kreeg ik tijdens een privé bezoek een rondleiding van Benny Aalbers , directeur en oprichter van het Trolleybusmuseum Arnhem. Benny toont naast zijn enthousiasme en passie ook een inzicht in de geschiedenis van de trolleybus in Arnhem. Naast de vele foto's en gebruiksvoorwerpen uit de bussen laat hij in verschillende kamers zowel de ontwikkeling , samenwerking en samenhang van en met verschillende andere vervoerbedrijven zien. Daarmee laat hij ook zien inzicht te hebben in de geschiedenis van het openbaar vervoer in Arnhem.
Als oud Arnhemmer heb ik genoten van de foto's met (oude) bekenden, stadsgezichten en miniaturen van trolleybussen. Een waar stukje nostalgie. Benny bedankt, er ging een wereld voor mij open.
Jeroen de Vogel
28-09-23 15:53:42
Mijn bezoek aan dit museum op 28 september 2023 was zeer de moeite waard. Ik was ruim op tijd en dus kreeg ik een uitgebreide rondleiding van beheerder meneer Aalbers, die vol trots zijn bijzondere verzameling toonde. Alles wat met, in het bijzonder het busvervoer, rond Arnhem staat opgesteld in deze drie ruimten. Ik heb genoten en zal aan mijn ov-vrienden dit museum van harte aanbevelen.
Tonen: 5  10   20

Plaats hier uw  reactie